Halve finale Belgische beker: Standaard Luik vs Club Brugge

Het Belgische bekertoernooi kent midweeks zijn vervolg. Deze dinsdag staan Kortrijk en Genk in de eerste halve eindstrijd en woensdag staan Standard en Club Brugge tegenover elkaar. Inzet: de finale! Na de heenwedstrijden van deze week volgen op 6 en 8 februari de return. VoetbalGokken.be blikt vooruit op het altijd beladen duel tussen Standaard en Club Brugge.

Ivan Leko: “Tegen Standaard nog beter doen”

De kwartfinale tegen Charleroi was volgens vele de beste match van Club Brugge uit het lopende seizoen. Trainer Ivan Leko is echter nog altijd kritisch richting zijn spelers: “Tegen Standaard moeten we proberen nog beter te doen.”

“Focus op halve finale tegen Standard”

Daarentegen werd er in de Jupiler Pro League voor het eerst sinds oktober weer verloren. KAA Gent bleek in eigen stadion met 2-0 te sterk voor de huidige koploper van de Belgische competitie. Leko wil daar richting woensdag echter geen conclusies aan verbinden: “Het is in elk geval een match waaruit we veel kunnen leren. Er zal nu een interne analyse volgen en vanaf nu focussen we ons op de halve finale in de Beker van België tegen Standard.”

Ook Ruud Vormer wil niet van een vormdip spreken: “We blijven rustig. Het komt allemaal goed. Kopjes recht en op naar woensdag”, klinkt het op de clubwebsite.

Emotionele Sá Pinto (Standaard Luik) verandert niets

In Luik werpt de match tegen Brugge al sinds de kwartfinales zijn schaduw vooruit. In hun Road to the final is de halve eindstrijd voor Standaard Luik het laatste obstakel. Sá Pinto liet zich in de vorige bekerronden tegen Anderlecht en Oostende ook al niet onbetuigd, de vaak emotionele en gepassioneerde Portugese coach zal tegen Club Brugge weeral alles uit de kast trekken om zijn ploeg aan een overwinning te helpen.

Voorafgaand aan de halve eindstrijd laat hij alvast weten woensdag niets aan zijn gedrag te gaan veranderen. “Wat veranderen? Ik spreek altijd normaal met de refs. Ik ben een emotionele coach. Ik wil in de match zijn. En ik ga zo verder doen, dat is normaal.”

Transferperikelen tussen beide elftallen

Club Brugge staat op het punt om Alexander Scholz over te nemen van Standard. Ook legde de Kroatische verdediger Matej Mitrovic het voorbije weekend nog medische testen af. Voor de Deense verdediger Scholz ligt een contract van 3,5 jaar klaar. Blauwzwart en Standard zetten de onderhandelingen eerder nog stop. Nadat het financiële gat tussen beide clubs te groot bleek, maar dat lijkt nu overbrugd.

Zelf zou Scholz dolgraag naar Club Brugge trekken. En Sa Pinto lijkt niet meteen van plan om hem op andere gedachten te brengen. “Of ik met hem gesproken heb? Een trainer moet met iedereen spreken, maar de inhoud van de gesprekken blijft tussen ons.” Ook visa versa lijken de clubs zaken te gaan doen: Lior Refaelov (Club Brugge) is nog steeds in beeld bij Standard. De Israëliër werd eerder al aangeboden bij Standard, maar nu toont men ook in Luik interesse. Een overstap van Refaelov staat los van de deal rond Scholz.

Wedstrijdoverzicht

Club Brugge bereikte de halve eindstrijd door een 5-1 zege op Charleroi, maar in de voorafgaande bekerronde speelde het allesbehalve overtuigend. Tegen Zulte Waregem was er zelfs een verlenging nodig om met 2-3 van de fusieclub te winnen.

Standaard Luik versloeg in de achtste finale Anderlecht met 0-1 en legde in de kwartfinale ook Oostende over de knie: 2-3. Waar Club Brugge in de competitie punten verspeelden tegen KAA Gent wist Standaard in eigen huis Anderlecht knap op 3-3 te houden.

Quoteringen in Croky Cup wedstrijd: Standard Luik – Club Brugge

De wedkantoren trekken voor de Belgische bekerstrijd weer de beste pre-wedstrijdquoteringen uit de kast. Een zege in deze heenwedstrijd van Standard Luik levert u al snel x 2.75 keer de inleg op. Trekt Club Brugge in Wallonië aan het langste eind, dan worden spelers op deze uitslag met een odds van x 2.45 keer hun inleg ook goed beloond. Voor een gelijkspel hebben de bookies in het 1X2 spelsysteem met x 3.30 de hoogste odds voor deze wedstrijd aangestipt.

 

De heenwedstrijd van de Croky Cup Standard Luik – Club Brugge wordt gespeeld op woensdag 31 januari om 20:45 uur in stadion Maurice Dufrasne te Luik. Welke ploeg wint volgens u deze match en staat daardoor al met één been in de finale van de Belgische beker? Check de beste odds voor uw voorspelling en speel vandaag nog mee.

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

7 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie