Europa League: Chelsea ontmoet Slavia in Praag

Eerlijk is eerlijk: Het is wennen om Chelsea te zien in de Europa League in plaats van de Champions League. Maar laten we niet vergeten dat Slavia Praag ook een opvallende naam is in de kwartfinales. Beide ploegen kunnen buigen op mooie statistieken waar zij zich ongetwijfeld aan vast zullen houden deze ronde. Daarbij ligt de druk natuurlijk bij Chelsea, waarvan wordt verwacht dat zij deze ronde zullen afrekenen met de ploeg uit Praag. VoetbalGokken blikt met u vooruit op deze match.

Jindřich Trpišovský: “Tegen Chelsea spelen is wat we willen”

In de Tsjechische competitie gaat het Slavia Praag goed af. De ploeg heeft een voorsprong van zeven punten op naaste belager Plzen, dat als enige ploeg nog enigszins in het spoor kan blijven van de koploper. In Europa gaat het vooralsnog ook uitstekend, al moet de ploeg daar wel hard voor werken.

Slavia wist de vorige ronde in een spektakelstuk Sevilla te verslaan met 4-3 en kijkt met het nodige vertrouwen uit naar de wedstrijden tegen Chelsea. Coach Jindřich Trpišovský ziet in Chelsea een ‘aantrekkelijke, maar extreem moeilijke tegenstander’: “We zijn niet teleurgesteld, dit is juist wat we wilden. Het is bijna een droom die uitkomt. En tegen vijfvoudig kampioen Sevilla gaf ook niemand ons een kans, maar toch hebben we hen verslagen. Dat gaan we nu opnieuw proberen.”

Chelsea favoriet

Chelsea’s eerste prioriteit zal dit seizoen misschien de Premier League zijn. De club van onze landgenoot Eden Hazard staat weliswaar derde en het kampioenschap is buiten zicht, maar de verschillen met belagers Tottenham, Arsenal en Manchester United zijn klein. Men wil komend seizoen weer ‘gewoon’ in de Champions League spelen. Aan de andere kant geldt de ploeg in de Europa League als kanshebber op de eindoverwinning en dus zal de ploeg van coach Maurizio Sarri er alles aan doen om te gaan winnen.

Sarri spaarde enkele spelers al in de wedstrijd tegen West Ham afgelopen maandag, maar snapt niet dat de Engelse voetbalbond niet meer rekening houdt met Europese verplichtingen van de Engelse clubs. De club zal echter proberen om in zijn sterkste opstelling voor de dag te komen.

Blessures

Slavia Praag kent twee twijfelgevallen, al zal Chelsea daar niet wakker van liggen. Zowel Hromada als Tecl zijn nog niet 100 procent fit. Bij Chelsea zal Marco van Ginkel sowieso niet spelen, en ook Ethan Ampadu niet. Marcos Alonso is een twijfelgeval.

Statistieken

Chelsea verloor deze jaargang in de Europa League nog niet. In de tien voorgaande wedstrijden won het negen keer en speelde het één keer gelijk. De club geldt dan ook als één van de favorieten voor de eindzege. Slavia Praag speelde nooit eerder tegen de Engelse club, maar zal zich gesterkt zien door het feit dat de club de vorige ronde verrassend Sevilla uitschakelde. Ook in het eigen stadion is de club zeer lastig te verslaan, dus Chelsea zal flink aan de bak moeten.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Slavia Praag – Chelsea 

Als we de Belgische bookmakers mogen geloven, zal er maar één ploeg kans maken op de overwinning en dat is, niet geheel verrassend, Chelsea. De quotering voor een Engelse overwinning staat op x 1,61 keer uw inleg, terwijl voor een overwinning voor Slavia Praag x 5,15 keer het speelbedrag wordt uitbetaald. Voor een gelijkspel staat er x 3,75 genoteerd.

  

De Europa League-match Slavia Praag – Chelsea wordt op donderdag 11 april om 21.00 uur gespeeld in het Sinobo Stadium in Praag. Kan Slavia Praag standhouden tegen Chelsea of gaat de Engelse ploeg er toch met de winst vandoor? Zet nu in op deze kwartfinale van de Europa League via VoetbalGokken.be!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 100 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

5 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie