EK-kwalificatie: België – Schotland

Deze dinsdag 11 juni speelt België haar volgende wedstrijd in de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap in 2020. Schotland is dan de tegenstander in het Koning Boudewijn stadion te Brussel. De bookies hebben goesting in deze kwalificatiematch en stellen de odds lekker hoog vast, al blijven de quoteringen bij Belgische winst iets achter. Op wie zet u in: onze jongens of de Schotten?

Belgie nog zonder puntverlies

Voorlopig verloopt het EK-kwalificatie campagne zeer plezant voor België. De ploeg van bondscoach Roberto Martinez heeft negen punten uit drie wedstrijden, waaronder een overwinning op de belangrijkste concurrent Rusland. Dat betekent natuurlijk niet dat België gas terug kan nemen, want bij een verliespartij kan Rusland weer in punten gelijk komen. Bovendien kan ook Schotland langszij komen en dus moet er ‘gewoon’ gewonnen worden. Dat vindt ook Roberto Martinez: “De kwalificatie voor het EK is nog lang niet binnen. Na een overwinning mogen de spelers uiteraard even genieten, maar daarna moet de focus weer gewoon op de volgende wedstrijd.”

“Tegen Schotland nog één keer gas geven”

Dat dit geen sinecure is beseft ook de keuzeheer van de Rode Duivels, maar dat betekent niet dat de match van deze dinsdag niet meer belangrijk is: “Het is een lang seizoen geweest, maar tegen Schotland moeten we nog één keer gas geven”, besluit hij zijn straffe analyse op het duel tegen de Schotten.

Schotland wil aansluiting

Schotland heeft het zichzelf enigszins lastig gemaakt in de poule. Het land verloor verrassend van Kazachstan met 3-0, en dus mogen er nog weinig misstappen worden gemaakt. Punten pakken bij favoriet België zou het land goed uitkomen, maar dan moet het wel uit een ander vaatje tappen als dat men deed tegen Kazachstan. Na die nederlaag pakte men wel drie punten tegen San Marino en Cyprus, maar overtuigend was dat niet, ziet ook bondscoach Steve Clarke: “Er is nog veel werk te verrichten, maar we zijn blij met de vorige overwinning tegen Cyprus”, zegt hij op de persconferentie.

“Met vertrouwen richting duel tegen België”

Clarke vervolgt zijn voorbeschouwing op dinsdag met een duidelijk statement: “We zien het duel met de Belgen dan ook wel met enige vertrouwen tegemoet. Die wedstrijd is echt geen verloren zaak, we strijden voor elk punt deze kwalificatie.” 

Belangen

Bij winst voor de Rode Duivels wordt het voor Schotland een lastig verhaal om zich te gaan kwalificeren voor het EK. Men moet dan twee keer winnen van Rusland om alles in eigen hand te houden. Bij winst doet het land het een stuk beter en komt men gelijk met België en wellicht ook met Rusland, indien dat land wint van Cyprus. België zal echter ongetwijfeld willen winnen om zich wat meer lucht te verschaffen deze kwalificatie.

Blessures

Bij onze Belgen zijn er geen blessuregevallen van ernstig niveau, al snakken sommige spelers wel naar het einde van het seizoen. Datzelfde geldt voor Schotland, dat het kwalificatieduel tegen Cyprus (1-2 winst, red.) ongeschonden uitkwam en dus met een fitte selectie naar Brussel trekt.

Statistieken

Van de laatste tien duels verloren we er slechts één, maar die kostte ons wel een plekje in de halve finales van de Nations League (verlies tegen Zwitserland). Schotland daarentegen verloor de helft van haar laatste tien duels. In september 2018 stonden beide landen voor het laatst tegenover elkaar; België was toen met 4-0 te sterk en is voor dit duel overduidelijk de favoriet.

Pre-wedstrijdquoteringen voor België – Schotland

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers zijn overduidelijk in ons voordeel. De bookmakers gaan uit van een overwinning voor België; een zege voor de Rode Duivels levert x 1,15 uw inleg op. Een Schotse zege daarentegen levert x 23,00 op, terwijl een draw bij de wedkantoren x 9,00 oplevert.

   

De wedstrijd België – Schotland wordt op dinsdag 11 juni om 20.45 uur gespeeld in het Koning Boudewijn Stadion in Brussel. Weet de Belgische ploeg deze kwalificatiewedstrijd te winnen of gaat Schotland met een overwinning aan de haal? Zet vandaag nog in op deze wedstrijd bij VoetbalGokken.be!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 100 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

7 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie