EK-kwalificatie: België – Kazachstan

Zaterdag 8 juni vervolgt België haar strijd om kwalificatie voor het Europees Kampioenschap in 2020. Kazachstan is de volgende tegenstander in de EK-kwalificatie poule van De Rode Duivels. Wie pakt de drie punten: onze jongens of de Kazachse voetbalvrienden? De bookies hebben alvast goesting in deze match. Op wie speelt u?

België favoriet

Als nummer 1 van de FIFA wereldranglijst is België uiteraard de favoriet tegen Kazachstan, dat momenteel op plek 116 staat. Normaal gesproken moet Kazachstan dus een te nemen horde zijn voor België, dat aan de leiding gaat in groep I. Van grote concurrent Rusland werd al gewonnen en ook Cyprus werd aan de kant gezet. Bondscoach Roberto Martinez wil echter niks aan het toeval overlaten en waakt voor onderschatting de komende twee wedstrijden: “Dat is juist het gevaar tegen dit soort ploegen. Iedereen gaat er op dit moment vanuit dat we de EK-kwalificatie al zo goed als gewonnen hebben. En dat is natuurlijk niet het geval.” Na de wedstrijd tegen Kazachstan wacht drie dagen later de wedstrijd tegen Schotland.

Kazachstan verraste al eerder

Kazachstan hoeft zich als huidige nummer 116 van de wereld geen illusies te maken over het EK. Van Rusland werd afgetekend verloren met 4-0, maar toch wist het land Schotland te verrassen door het met 3-0 te verslaan. Normaal gesproken heeft het land weinig kans tegen België, maar België is desalniettemin gewaarschuwd. Bondscoach van Kazachstan, de Tsjech Michal Bilek, wil ongetwijfeld niet afgaan tegen België en zal zich – gesterkt door het verrassende resultaat tegen Schotland – met de hoop leven dat er wellicht opnieuw een stunt mogelijk is, als is het Belgische elftal natuurlijk een heel ander paar mouwen is dan de Schotse nationale ploeg. 

Belangen

Winst of verlies heeft in deze wedstrijd geen directe consequenties voor de EK-kwalificatie. België kan echter wel goede zaken doen indien het beide wedstrijden tegen Kazachstan en Cyprus weet te winnen. Kazachstan zal zich echter niet zomaar gewonnen geven en voorlopig zijn de verschillen in de groep klein; wie weet wat het land deze kwalificatie nog kan laten zien? Het zal zaak zijn zo snel mogelijk kwalificatie zeker te stellen en daar kan zaterdag een reuzestap in gezet worden.

Blessures

België kan buigen op een fitte selectie, ondanks het soms lange en zware seizoen voor een aantal van haar topspelers. Ook Kazachstan reist met een fitte selectie af naar Brussel.

Statistieken

Na de grote domper in de Nations League, waarin België met 5-2 verloor van Zwitserland, heeft het land zich weer opgericht in de kwalificatiereeks. De grote concurrent in de groep Rusland werd verslagen met 3-1 en ook van Cyprus werd al gewonnen. Kazachstan verloor kansloos van Rusland met 4-0, maar pakte een straffe zege op Schotland: 3-0. De resultaten van de Kazachen daarvoor zijn echter niet om fier op te zijn: in de Nations League werd er slechts éénmaal gewonnen en dat was van Andorra.

Pre-wedstrijdquoteringen voor België – Kazachstan

De pre-wedstrijdquoteringen van de online bookmakers liegen er niet om. De bookmakers bij bijvoorbeeld Unibet gaan uit van een simpele overwinning voor de Belgen; een winstpartij van de Rode Duivels levert slechts x 1,03 op, terwijl een zege voor Kazachstan juist een zeer hoge odd van x 61,00 kent. De kans op een gelijkspel is volgens de wedkantoren ook klein met een quotering van x 19,00.

  

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen België – Kazachstan wordt op zaterdag 8 juni om 20.45 uur gespeeld in het Koning Boudewijn Stadion in Brussel. Weten De Rode Duivels ook deze kwalificatiematch te winnen of gaat Kazachstan toch voor een enorme stunt zorgen? Zet vandaag nog in op deze wedstrijd bij de bookmakers en wordt een winnaar!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 100 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

8 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie