EK-koorts zorgt voor hoge quoteringen voor EURO 2016

Voor het eerst sinds lange tijd zijn De Rode Duivels één van de favorieten voor een eindtoernooi. Het Europees kampioenschap bij onze zuiderburen zou weleens een eerste titel kunnen opleveren voor onze jongens. In België heerst al weken een nieuw virus: de EK-koorts. De bookmakers lijken ook besmet en gooien met hoge pre-wedstrijd quoteringen voor EURO-2016 in Frankrijk.

‘Als een duveltje uit een doosje’

Waren de Duivels jarenlang het lachertje van Europa en was het behalen van een eindronde al haast onmogelijk. Afgelopen jaren is daar absoluut geen sprake meer van. Sterker nog: België bezette eerder dit jaar zelfs de eerste plaats op de FIFA-wereldranglijst! Daarmee kreeg bondscoach Marc Wilmots de bevestiging dat zijn team internationale allure bevat. euro2016-mascotteDe Rode Duivels verschenen voor de buitenwacht wellicht als een duveltje uit een doosje aan het internationale front, maar voor de voetbalvolgers in den lande was het al langer duidelijk: België is één van de favorieten voor EURO-2016.

Wilmots tempert hoge verwachtingen

Bondscoach Wilmots denkt dat Belgen beter uit de verf komen vanuit de underdogpositie. Hij doet dan ook enorm zijn best om de verwachtingen te temperen: “Omdat andere mensen gekke dingen roepen, betekent dat nog niet dat wij daaraan mee moet doen?”, schiet Wilmots uit zijn slof bij de Dailymail. “Als er teams als Spanje, Duitsland en thuisland Frankrijk meedoen dan zijn wij als België ‘slechts’ een outsider.”

De bookmakers zien dit ook in en plaatsen de Duivels als vijfde in de voorbeschouwingen wie favoriet is voor de Europese titel. De bookies zien Frankrijk, Duitsland, Spanje en Engeland als een grotere kanshebber dan België. Toch zijn ze voorzichtig in de odds voor Belgische zeges, dit omdat de wedkantoren ons landje nog niet op gelijke hoogte durven te zetten met traditionele toplanden, maar ook ‘andere outsiders’ zoals Portugal, dat met Cristiano Ronaldo de grote ster van dit EK in zijn gelederen heeft. Deze underdog-situatie is gunstig voor mensen die willen inzetten op ons nationale elftal. Naarmate het toernooi vordert en de uitslagen in het voordeel uitvallen van de Duivels zullen de odds keren en levert een winstpartij minder op bij de wedkantoren. Daarom is tijdig inzetten verstandig.

De komende oefenwedstrijden zullen de EK-koorts nog meer doen opladen, zo verwachten wij. Dit resulteert in meer spelers bij de bookmakers. Meer spelers, betekent hogere uitkeringen. Vroeg instappen heeft dus ook nog een positief effect op bets bij volgende wedstrijden.

Poulewedstrijden

Zoals elk eindtoernooi start ook EURO 2016 met poulewedstrijden. Tijdens deze eerste toernooifase is het belangrijk de stand in de poule in de gaten te houden. Immers het belang om te winnen hangt af van de stand in de poule en de uitslagen bij de andere wedstrijden. Dit kan dus wel degelijk de instelling van het team beïnvloeden en daarmee indirect ook de eindstand van een match bepalen.

België is ingedeeld in groep E en treft in de groepsfase Italië (dat eveneens als outsider gezien kan worden), Ierland en Zweden met topspeler Zlatan Ibrahimovic in de gelederen. Marc Wilmots spreekt over een belangrijke eerste ronde: “Als we daar goed doorheen komen en geen blessures oplopen, dan kunnen we zeker tot de halve finale geraken.”

Thuisland Frankrijk speelt in de poule A tegen Roemenië, Albanië en Zwitserland. Engeland is groepshoofd van poule B en moet afrekenen met Rusland, Wales en Slowakije. Duitsland treft in deze eerste fase Oekraïne, Polen en Noord-Ierland. Poule D bestaat uit Spanje, Tsjechië en Kroatië. Poule E is dus de groep van de Belgen en Poule F tenslotte wordt bevolkt door Portugal, IJsland (dat Nederland uitschakelde in de kwalificaties), Oostenrijk en Hongarije.

Speelschema EURO 2016

België speelt haar eerste wedstrijd in deze eindronde op maandag 13 juni om 21:00 uur in Lyon. Op zaterdag 18 juni om 15:00 wacht in Bordeaux de confrontatie tegen Ierland. De groepsfase wordt op woensdag 22 juni om 21:00 uur afgesloten met het duel Zweden – België.

Komende weken zullen we alle matches van België volgen en ruimschoots voorafgaand aan de wedstrijden een voorbeschouwing plaatsen met daarin het laatste nieuws en de meest actuele pre-wedstrijd quoteringen. Ook de overige teams worden op de voet gevolgd, waarbij extra aandacht zal zijn voor toplanden als Spanje, Frankrijk, Duitsland, Portugal en Engeland.

Na de groepsfase volgt een zenuwslopende knock-outfase richting de finale van 10 juli in Stade France in Parijs. De quoteringen liggen hierin vaak een stuk lager, omdat daar minder vaak een uitgesproken favoriet is. Wel is het zo dat toplanden bij deze duels juist een iets hogere odd meekrijgen, omdat voor die landen die zekerheid op winst daalt.

Hieronder vindt u een EK 2016 speelschema van de groepswedstrijden. Onder het speelschema van de groepswedstrijden van het EK 2016, worden in een nieuw kolom de wedstrijd dagen inclusief tijdstippen van de winnende ploegen uit de groepswedstrijden getoond. Zo bent u altijd op de hoogte van welke wedstrijd, wanneer gespeeld wordt tijdens het EK in Frankrijk. Om het schema overzichtelijk te houden zijn alle wedstrijden België met de rode kleur aangegeven!
EK 2016 Speelschema Groepswedstrijdenek2016-speelschema-vervolgwedstrijden-belgie

Wilt u gokken op het EURO 2016?

Het gokken op een EK of WK is altijd erg populair. Dit kan puur voor de plezier in een poul’tje samen met collega’s of vrienden, maar ook voor echt geld. Het gokken op een EK is nou eenmaal anders dan op doorgaans normale voetbalwedstrijden. En een andere belangrijke factor is de extra spanning die gokken met zich meebrengt. Bekijk onze bookmakers voor de aller beste EK 2016 deals!

7 antwoorden
 1. vincentkompany
  vincentkompany says:

  Ik krijg het nu inderdaad wel warm ja! Die EK-koorts slaat toe of is het gewoon warm buiten 😉
  Zal wel beetje van beide zijn, ik heb er nochtans zeer veel zin in! Vanavond nog ff brallen en dan volgende week voor het echie spelen.

 2. progokker
  progokker says:

  Poulewedstrijden goed doorgekomen (met winst) nu hopen dat het in knock-outfase ook goed gaat. Tot nu toe nog niet gespeeld, maar zojuist wel ingezet op Frankrijk en Duitsland!!!

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie