Eerste WK-match van De Rode Duivels is tegen Panama

Komende maandag is het dan eindelijke zover. De Rode Duivels trappen hun eerste WK-match af in Rusland. Panama is het eerste land dat de Belgen in Groep G gaan treffen. De Belgische wedkantoren kunnen niet wachten tot het startsignaal te horen is in het Fisht Olympic stadion te Sochi. De pre-wedstrijdquoteringen zijn dan ook alvast voor u op een rij gezet.

Roberto Martinez: “We zijn er honderd procent klaar voor”

Na uitzwaaimatch tegen Costa Rica (4-1) gaat het echte werk nu echt beginnen voor De Rode Duivels. Bondscoach Roberto Martínez zegt er helemaal klaar voor te zijn. “We zijn honderd procent klaar voor de eerste wedstrijd”, vertelt de tevreden keuzeheer tegen HLN. “We hebben elke dag gewerkt om vooruitgang te boeken, maar ook in die drie groepswedstrijden moeten we nog groeien. Pas daarna zullen we exact kunnen zien hoever we staan. Maar ik kan nu al wel zeggen dat we klaar zijn voor Panama.”

Geen zorgen om fitheid van spelers

De elf spelers die tegen Costa Rica aan de aftrap verschenen, zullen meer dan waarschijnlijk ook tegen Panama mogen starten. Dedryck Boyata zal de eerste vervanger zijn als Thomas Vermaelen en Vincent Kompany nog niet wedstrijdfit blijken te zijn. Mogelijk kan de coach ook ervoor kiezen om de twee te sparen voor de rest van het WK. Martinez: “Boyata past zich goed aan de omstandigheden aan”, aldus de bondscoach.

Ook maakt Martinez zich geen zorgen over de inzetbaarheid van Eden Hazard. De Chelsea-speler vroeg in de vriendschappelijke match tegen Costa Rica twintig minuten voor tijd nog om gewisseld te worden. “Eden is oké: hij heeft een trap op zijn been gekregen, niet meer dan dat”, stelt de bondscoach gerust. “Hij ziet er fris, fit en scherp uit. Uitmuntend.”

Martinez: “Ik heb respect voor Panama”

Met Engeland, Tunesië en Panama in de Groep zo die laatste het team kunnen zijn waarvan De Duivels het zouden moeten kunnen winnen, maar de coach is voorzichtig. “We hebben respect voor alle landen”, zegt Martínez. “Er is niet zoiets als een makkelijke groep op het WK. Panama heeft de VS geklopt op weg naar Rusland. Maar in principe zijn die eerste twee duels ideaal om te kunnen groeien in het toernooi.” De tweede speelronde moeten de Belgen het opnemen tegen Tunesië. Het Engelse team treffen De Rode Duivels als laatste aan.

Hernán Darío Gómez: “We gaan het België moeilijk maken”

Binnen het Panamaanse team zijn de mannen niet bang voor onze Belgen. Bondscoach Hernán Darío Gómez van Panama is dan ook op zijn hoede. “We gaan het België heel moeilijk maken. We staan enorm bekent om gedisciplineerd te spelen zowel in de verdediging als in de aanval”, zegt de bondscoach van Panama over zijn team. “We spelen compact en zullen een goede match gaan spelen tegen België.”

De zelfverzekerde bondscoach heeft voor de ontmoeting met België vier ‘Europese’ profs in zijn beschikking. Middenvelder Jose Luis Rodriguez van AA Gent is hiermee de bekendste. Verder zijn dit doelman Jaime Penedo (Dinamo Boekarest), verdediger Eric Davis (DAC Dunajska Streda) en aanvaller Ismael Diaz (Deportivo La Coruna). Verder selecteert de bondscoach alleen spelers uit Noord-, Midden,- en Zuid-Amerika. De bondscoach is zelf al twee keer eerder coach van een land op een WK geweest. In 1998 leidde Darío Gómez het land Colombia en in 2002 was hij keuzeheer bij Ecuador.

Statistieken

Voor Panama is dit de eerste WK-deelname. België heeft twaalf keer meegedaan aan een WK. Het beste resultaat boekte de Belgen in 1986 in Mexico. Toen was de halve finale het eindstation van De Rode Duivels.                                           

Pre-wedstrijdquoteringen voor Belgie tegen Panama

De Belgische wedkantoren zijn extra gul bij het vaststellen van de pre-wedstrijdquoteringen voor deze eerste match van De Rode Duivels. Rekent Panama af met onze landgenoten? Dan wordt er op iedere inleg hierop x 21.00 keer uitgekeerd. Een gelijkspel in deze eerste ronde in Groep G zorgt ook voor een zeer straffe odds: x 7.35. In het 1X2 spelsysteem komt de quotering voor winst van De Rode Duivels neer op x 1.19 keer het ingelegde geldbedrag.

 

De openingsmatch voor onze in Groep G tussen België – Panama wordt gespeeld op maandag 18 juni om 17:00 uur in het Fisht Olympic stadion te Sochi. Halen De Rode Duivels hun eerste drie punten binnen door Panama om de vingers te binden? Of worden de Zuid-Amerikanen onderschat door Martinez en zijn mannen? Zet vandaag alvast in via VoetbalGokken.be en zorg dat u alvast winnaar bent!

Zet nu in op uw favoriete ploeg en win! Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

7 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie