Derde voorronde EL gaat KAA Gent op weg naar Jagiellonia

KAA Gent reist deze week af naar het Poolse Bialystok voor de ontmoeting met Jagiellonia in de derde voorronde van de Europa League. Gent-trainer Yves Vanderhaeghe moet zijn troepen klaarstomen voor deze dubbele confrontatie. Volgende week komt Jagiellonia naar de Ghelamco Arena om de kaarten te schudden welk team er doorgaat naar de volgende ronde. VoetbalGokken heeft de beste pre-wedstrijdquoteringen voor de match van komende donderdag overzichtelijk voor u op een rijtje gezet.

Gent eerst op verplaatsing in Europe Leaguematch tegen Jagolliena

KAA Gent begon de week met een gelijkspel 1-1 tegen Zulte Waregem in de Ghelamco Arena. Het team van trainer Yves Vanderhaeghe heeft nog maar weinig geluk in de competitie, want eerder verloor het al van Standard Luik 3-2. Toch moet het team zich gereedmaken voor de Europa Leaguematchen die komende donderdag van start gaan. In de derde voorronde van het Europese voetbaltoernooi gaat Gent de dubbele confrontatie aan met Jagiellonia Bialystok. De Buffalo’s trekken als eerste naar de Polen en komende week komt Jagiellonia naar Gent.

Yves Vanderhaeghe: “De Poolse ploeg is enorm fysiek en goed in de omschakeling”

Gent-trainer Yves Vanderhaeghe is al een paar weken bezig voor deze belangrijke Europe League ontmoeting. “We hebben twee scouts naar daar gestuurd en het eerste verslag is binnen. De eerste match van Jagiellonia is al bezocht. De Polen zijn enorm fysiek, met een hele goede omschakeling en spelen in blok. Ook zijn ze enorm efficiënt in de afronding van kansen. Tegen Rio Ave waren er ook kansen over en weer, het kon zomaar 4-2 worden, maar toen werd het 3-3. Beide elftallen scoren vier keer, maar wij mogen geen vier goals tegen krijgen. Dan kan je wel vier keer zelf scoren, maar dan zie je dat je Europees niet doorgaat”, zo blikt Vanderhaeghe vooruit op de persconferentie.

Odjidja kan donderdag terug spelen

Vanderhaeghe verwacht donderdag weer een beroep te kunnen doen op zomeraankoop Vadis Odjidja. Voorbije week kwam de coach immers met verrassend nieuws over de middenvelder die overkwam van Olympiakos. “Vadis is al opnieuw aan het lopen. Het gaat om een heel klein scheurtje. Hij zou eventueel zelfs donderdag al kunnen spelen in Polen”, zo bevestigt de oefenmeester in HLN.

Jagiellonia Bialystok vreest aanvallend Gent

Terwijl KAA Gent pas in de derde voorronde van de Europa League binnenstroomt, heeft Jagiellonia al een voorronde achter de rug. Daarin trof het team van trainer Taras Romanchuk het Portugese Rio Ave. In Polen werd er met 1-0 gewonnen en de terugwedstrijd in Portugal werd bij een spectaculaire 4-4 stand afgefloten. De Poolse middenvelder Taras Romanchuk scoorde tweemaal voor zijn ploeg. Jagiellonia speelde voorbije jaar ook de voorrondes, maar geraakte nooit in de groepsfase. Dit jaar hoopt Romanchuk wel verder te komen, maar zal dan eerst en vooral moeten afrekenen met Gent.

Jagiellona verdediger Guilherme: “We weten dat de Belgen graag aanvallen”

Het mist alvast drie sterkhouders, maar daar maakt linkerverdediger Guilherme Sitya zich geen zorgen over. Hij kijkt vooral naar de kwaliteiten die Gent bezit: “We weten dat de Belgen, net als Rio Ave, graag aanvallen en ons doel zullen belagen. We moeten geloven dat we voor nog een verrassing kunnen zorgen in dit Europa Leaguetoernooi”, aldus de 28-jarige Braziliaanse linkerverdediger op Gol24.pl.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Jagiellonia – KAA Gent

Voor de wedstrijd op verplaatsing hebben de Belgische wedkantoren hoge pre-wedstrijdquoteringen aangestipt. Winst van KAA Gent in het Poolse Bialystok wordt x 2.38 keer uw speelbedrag beloond. Voor winst van Jagiellonia wordt x 2.95 keer de inleg uitbetaald. Een gelijkspel krijgt met x 3.20 keer de inleg de hoogste odd van deze wedstrijd mee.

 

De laatste voorronde van de Europa League Jagiellonia – KAA Gent wordt gespeeld op donderdag 9 augustus om 19:20 uur in het Miejski stadion te Bialystok. Zetten de Buffalo’s een goede generale neer bij deze Poolse ploeg of wordt Gent weggeblazen en moet het volgende week in de Ghelamco arena keihard aan de bak? Zet uw voorspelling in bij de bookmakers en sla uw slag.

Zet nu in op uw favoriete ploeg en win! Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

6 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie