Coppa Italia: Juventus gaat voor ‘dubbel’ in halve finale

Het zit er nog steeds in voor Juve: Kampioen worden en de beker pakken. Met één punt achterstand op het Napoli van Dries Mertens is de titelrace in Italië nog lang niet gestreden, maar om de dubbel te pakken zal er ook in de beker gewonnen moeten worden door de Oude Dame. Tegenstander hierin is Atalanta dat op verplaatsing met 0-1 werd verslagen.

Juventus-trainer Allegri: “We willen altijd in de finale geraken”

“De beker blijft een belangrijk doel voor ons, net zoals de Champions League en de Serie A”, zegt Allegri tegenover de Italiaanse media. “Het is een competitie die niet scheef bekeken mag worden. Het is niet zo dat we voor duizend trofeeën spelen. Het zijn er drie: de Serie A, de Coppa Italia en de Champions League. We willen altijd in de finale geraken.”

DNA

Allegri beseft dat een zege niet evident gaat zijn. “Het zit in het DNA van Juventus om elke dag te willen winnen”, gaat Allegri verder. “Ons eerste doel is de wedstrijd van morgen en daarna denken we aan de competitie en de Champions League.”

“Atalanta is een moeilijk te kloppen ploeg”

Mocht Juve erin slagen in de eindstrijd te geraken, dat realiseert de club een straffe statistiek: “Voor een vierde keer op rij de finale van de Coppa Italia halen zou fantastisch zijn, maar eerst moeten we ons concentreren op de match tegen Bergamo. Atalanta is een moeilijk te kloppen ploeg geworden in onze competitie en ze verdienen daar heel wat lof voor, net zoals hun coach. Ze doen het heel goed in Europa en in de competitie. Bovendien hebben ze enkele uitstekende jongeren.”

Gemiste strafschop Atalanta cruciaal

Het cruciale moment uit de heenwedstrijd was de gemiste strafschop van Atalanta, een kleine tien minuten voor het einde. Allegri: “Na de snelle goal van Higuain ging Atalanta in de tweede helft er vol tegenaan, maar we hebben stand gehouden. Ik ben blij voor Buffon dat hij zijn comeback kon vieren met het stoppen van een strafschop, maar de 0-1 zege is niet beslissend. We zullen het woensdag moeten afmaken.”

Atalanta-coach Gasperini: “Juventus is duidelijk favoriet”

Atalanta Bergamo is de verrassende, maar evenzo verdiende halve finalist in Italië. De ploeg van trainer Gian Pero Gasperini versloeg in de kwartfinales Napoli en daar kon ook Dries Mertens niets aan doen. Onze landgenoot Timothy Castagne (ex-Genk) krijgt in de Coppa Italia vaak een basisplaats toebedeeld en speelde ook in dat duel mee.

Timothy Castagne waarschijnlijk in basis

Castagne mocht thuis tegen Juve ook opdraven als linkshalf en de verwachting is dat de Belg in de return in het Allianz Stadion te Turijn ook weer tot de elf basisspelers behoort. Dit mede doordat Leonardo Spinazzola – een huurling van Juventus – nog altijd geblesseerd is.

“Geweldige uitdaging om in finale te geraken”

Coach Gasperini is in zijn vooruitblik uiterst reëel, maar ook hoopvol: “Juventus is de duidelijke favoriet, maar we mogen niet meer als verrassing gezien worden gezien ons optreden in de voorbije ronden. Het zal een geweldige uitdaging worden om de finale te halen, want Juventus is een team van internationaal niveau. Wij hebben al heel lang geen halve finale meer gespeeld, maar weten uit voorgaande jaren wel dat de return vaak beslissend is. Komende woensdag moeten we de best mogelijk prestatie neerzetten. We zullen zien of we Juventus dan in problemen kunnen brengen en in staat zijn om verder te gaan”, aldus Gasperini tegenover de plaatselijke sportkrant Il Giorno.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Juventus tegen Atalanta

Italiaanse bekerwedstrijden zijn voor de Belgische wedkantoren altijd de moeite waard om diep in de buidel te tasten. De quotering in het 1X2 spelsysteem voor winst van Juventus staat op x 1.56 keer uw inleg. Een overwinning van Atalanta wordt in deze match met x 6.55 keer uw inleg het hoogst beloond. Voor een gelijkspel hebben de bookies met x 4.00 eveneens hoge odds voor deze halve bekerfinale ingeschaald.

Lazio Roma – AC Milaan: thuisploeg favoriet bij bookies

De Belgische wedkantoren hebben de pijlen ook gericht op de halve bekerfinale Lazio tegen AC Milan. De pre-wedstrijdquoteringen zijn ook hierbij zeker de moeite waard om mee te spelen. Winst van Lazio levert x 1.85 keer uw inleg op. Trekt AC Milan aan het langste eind, dan kunt u rekenen op een beloning van x 4.40 keer uw speelbedrag. Blijft ook deze wedstrijd na negentig minuten onbeslist? Zet dan in op een gelijkspel en ontvang uw inleg x 3.60 keer retour.

 

De Italiaanse bekermatches worden gespeeld op woensdag 28 februari. De wedstrijd Juventus – Atalanta beginnen om 17:30 uur. De aftrap vindt plaats in het Allianz stadion te Turijn. Lazio – AC Milan starten later op die avond namelijk om 20:45 uur in het Olimpico stadion te Rome. Zorg dat u bij dit Italiaanse spektakel bent en speel mee op VoetbalGokken.be!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

6 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie