Club Brugge wil Champions League-campagne positief afsluiten

Dinsdagavond speelt Club Brugge om des keizers baard tegen Atlético Madrid. De Spanjaarden hebben nog iets om voor te spelen: groepswinst. Brugge heeft door de zege op AS Monaco en de draw tegen Dortmund in de vorige speelronde het Europa League-ticket beet en kan niet meer langs de Duitse nummer twee. Die strijden in Poule A om de koppositie met Atlético, de ploeg die dinsdag in België te bewonderen zal zijn. In Brugge willen ze maar één ding: de Champions League goed afsluiten.

Ivan Leko: “Hopen Atlético pijn te kunnen doen”

Dinsdagavond zal op Jan Breydel maar één ploeg echt geïnteresseerd zijn in de drie punten die er te rapen vallen: Atlético. Maar Brugge-trainer Ivan Leko geeft duidelijk aan de punten niet weg te willen geven en het thuispubliek nog één keer wil trakteren op een echte Champions Leagueavond in Brugge: “Ze hebben hun eigen stijl en weten hoe ze voor een resultaat moeten gaan. Atletico is de grote favoriet, maar wij gaan op onze manier spelen. De wedstrijd tegen Dortmund heeft bewezen dat we iets kunnen laten zien op het allerhoogste niveau. We werken met ambitie toe naar dit laatste CL-duel en ik hoop dat we Atlético pijn kunnen doen.”

Schandalig verlies tegen Waasland-Beveren ‘snel vergeten’

De nederlaag tegen Waasland-Beveren, afgelopen vrijdag, speelt dinsdag geen rol meer. Zo stelt Leko: “Dat was heel pijnlijk, een schande die we snel moeten vergeten. Dinsdag wordt weer een heel andere wedstrijd.”

“Geloven in onze kansen”

Leko is dan ook nog heel erg gemotiveerd om naar de Europa League te trekken met een resultaat tegen een Europese topclub als Atlético: “Iedereen weet hoe goed Atlético onder Diego Simeone speelt”, verklaarde Leko op de persconferentie. “We moeten respect hebben, maar ook geloven in ons eigen kunnen.”

Hans Vanaken: “Hier valt iets te rapen”

Middenvelder Hans Vanaken zei voor de wedstrijd op verplaatsing bij Atlético al dat Brugge niet bang hoeft te zijn voor de Spaanse topploeg. En die woorden herhaalt hij nu er dinsdag op Jan Breydel gevoetbald gaat worden: “We werken met vertrouwen toe naar de wedstrijd in Madrid. We moeten opnieuw goed in blok voetballen en niet vergeten om zelf te durven voetballen zoals we dat op verplaatsing bij Dortmund gedaan hebben. In voetbal kan alles, dus waarom zouden we daar niets kunnen rapen?”, besluit Vanaken op de website van Club Brugge.

Atlético-trainer Simeone: “We zullen op onze hoede zijn”

Atlético Madrid trekt met een 3-0 zege op zak naar Brugge en zag ook dat Club afgelopen vrijdag verloor van de Belgische laagvlieger Waasland-Beveren. Simeone blijft echter rekenen op een sterk Club Brugge dinsdag: “Club Brugge heeft een intelligente trainer die de kwaliteiten van zijn spelers slim gebruikt”, sprak de coach van Atlético. “Club is een moeilijke tegenstander die goed voetbal speelt. We zullen op onze hoede zijn.”

Pre-wedstrijdquoteringen voor Club Brugge – Atlético Madrid

De bookmakers kijken kennelijk ook naar de Jupiler Pro League, want de odds voor winst van Brugge schoten zaterdag de lucht in. In het 1X2 spelsysteem wordt momenteel x 5,40 keer uw inleg uitbetaald als Blauw-Zwart dinsdag Atlético verslaat. Slaan de Spanjaarden op vreemde bodem ook weer toe en nemen ze drie punten mee terug naar Spanje, dan bedraagt de uitkering x 1,68 uw inleg.

Een draw is voor Atlético niet voldoende om zeker te zijn van groepswinst. Eindigt het op Jan Breydel toch in een gelijkspel, dan keren de wedkantoren x 3,85 keer het ingelegde speelbedrag uit.

 

De Champions League-match Club Brugge – Atlético Madrid wordt gespeeld op dinsdag 11 december 2018 om 21:00 uur op Jan Breydel te Brugge. Speel mee met dit laatste duel in het miljoenenbal van een Belgische formatie in dit seizoen. Steun Leko en zijn mannen of zet in op favoriet Atletico? Laat je voorspelling achter via onze bookmakerspage!  

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

7 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie