Club Brugge krijgt Sporting Charleroi op bezoek

Dit weekend staat er een ferme topwedstrijd in de Jupiler Pro League gepland. Koploper Club Brugge neemt het op het Jan Breydelstadion op tegen de eerste achtervolger Sporting Charleroi. Een pittige match voor beide teams en de Belgische wedkantoren hebben er dan ook enorm veel goesting in. VoetbalGokken.be zet de beste odds alvast voor u op een rij.

Ivan Leko: “Focus volledig op Charleroi”

Hoewel Club Brugge nog altijd een propere voorsprong heeft op de concurrentie laat het team de voorbije weken steeds vaker wat steekjes vallen. De opvallende straffe bekernederlaag tegen Standard (4-1) doet ook Brugge-leidsman Ivan Leko nadenken: “Het is de tweede keer op een week tijd dat we op verplaatsing in de problemen geraken. Dat moeten we analyseren en in het verdere seizoen zien te voorkomen.”

Leko wist enkele aspecten (blessures, pech en transferperikelen) aanwijzen die debet zijn aan het lichte verval, maar hij verwees vooral naar het zware programma van dit moment. “We spelen momenteel om de drie dagen een topwedstrijd en dat is niet makkelijk. Zondag wacht alweer de wedstrijd tegen Charleroi. Het zal zaak zijn om de focus volledig naar zondag te richten.”

“We missen grinta”

Club Brugge kan dus nog niet op twee oren rusten. Sterker nog: Leko is ervan overtuigd dat het gat nog niet groot genoeg is. “In dit systeem, met de halvering van de punten, stelt die voorsprong niets voor. Twee wedstrijden verliezen in de playoffs en je hebt al een heel ander verhaal”, zo waarschuwt hij in Het Nieuwsblad. “We moeten scherper worden. Daar begint alles mee: duelkracht, power en grinta.”

Ruud Vormer: “We worden flink uitgedaagd”

Sterkhouder Ruud Vormer ziet ook dat zijn team het steeds lastiger krijgt om wedstrijden naar de hand te zetten. De druk wordt groter, maar de concurrentie ook steeds straffer, zo stelt hij voorafgaand aan de topmatch van deze zondag: “Dit weekend wacht alweer Charleroi. Een sterke formatie die ons weer zal proberen te breken. We worden uitgedaagd en dat is nieuw. Dat was zo na de Europese uitschakeling, maar nu is het al een hele tijd geleden. De kopjes staan niet meer in dezelfde richting”, aldus een verontrustende Ruud Vormer in Het Laatste Nieuws.

Nieuwe aanwinsten

De Brugse aanwinsten Matej Mitrovic en Alexander Scholz met amper één wedstrijd in de benen zullen ook in de kern voor de topmatch tegen Sporting Charleroi worden opgestelt. “Met hen hebben we kwaliteit gehaald”, aldus Leko. “En we hebben ze ook nodig in het restant van dit seizoen. Gelijk al deze zondag als ons een zware taak wacht tegen de nummer twee.”

Lappenmand

Leko mist achterin de geblesseerde Saulo Decarli en Benoît Poulain en kiest daarom wellicht opnieuw voor Jordi Vanlerberghe naast het duo Mechele-Denswil. Lior Refaelov (hamstringblessure) ontbreekt ook nog steeds.

Charleroi-trainer Felice Mazzu: ”Club Brugge staat niet voor niets op kop”

Charleroi leeft nog altijd in een droom. Een droom die plek twee heet. Om deze positie vast te houden moet er op verplaatsing bij Club Brugge een resultaat gepakt worden. Niet alleen om de koploper niet verder te laten uitlopen, maar ook om de achtervolgers niet te dichtbij te krijgen. Trainer Felice Mazzu beseft dat dit geen gemakkelijke opgave gaat zijn: “Ze hebben bewezen waarom ze zo veel voorsprong hebben in de competitie. Club stevent recht af op de titel en staat niet voor niets met zoveel punten op kop.”

Vormcrisis bij Charleroi?

Daarnaast heeft Mazzu zijn eigen elftal zijn worstelen tegen Eupen en in de thuiswedstrijd tegen Antwerp werden ook al punten verspeeld. De bezoekers eindigden nochtans met zijn negenen, maar toch bleef de 1-1 op het bord staan. Felice Mazzu: “Onze mentaliteit was goed, maar we hebben het numerieke overwicht slecht uitgespeeld”, besefte de coach van Charleroi bij Sporza. Charleroi trekt zo volgende week met een één op zes naar Club, waar het enkele weken geleden nog een 5-1 om de oren kreeg. “Die match ligt nog vers in ons geheugen en we moeten onze werkpunten aanpakken om een nieuwe pandoering te voorkomen.”

Quoteringen voor Club Brugge – Royal Charleroi

De Belgische wedkantoren hebben de pre-wedstrijdquoteringen als volgt ingedeeld. Winst van Club Brugge levert u in het 1X2 spelsysteem x 1.47 keer de inleg op.

De hoogste beloning wordt uitgekeerd als Charleroi aan het langste eind trekt: namelijk x 5.95 keer de inleg.

Verwacht u dat deze match geen winnaar zal hebben na het laatste fluitsignaal? Zet dan in op een gelijkspel en ontvang uw inleg x 4.20 retour als dit de uitkomst is.

 

De Jupiler Pro League-wedstrijd Club Brugge – Royal Charleroi wordt gespeeld zondag 4 februari om 18:00 uur in het Jan Breydelstadion te Brugge. Kan Paars/zwart de kloof tussen plaats één en twee vergroten door te winnen van de Zebra’s. Speel mee via VoetbalGokken.be en maak uw voetbalkennis geld waard!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

8 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie