Champions League duel: Liverpool – Manchester City

Er zijn heel wat fraaie affiches in de kwartfinales van de UEFA Champions League. Vanuit Belgische oogpunt is Liverpool – Man. City wellicht de meest interessante. De clash tussen beide Engelsen teams is immers ook een treffen tussen Kevin De Bruyne en Vincent Kompany met mede Rode Duivel Simon Mignolet, die het doel van The Reds schoon moet houden in dit CL-tweeluik.

Liverpool- coach Klopp: “City ‘niet blij’ met Liverpool”

Het goede nieuws voor Liverpool is dat Sergio Aguero met knieklachten kampt. De succesvolle spits van The Cityzens zal daardoor zeer waarschijnlijk ontbreken aan de aftrap, die komende woensdag op Anfield Road wordt verricht. Liverpool-trainer Jurgen Klopp: “Ik denk niet dat City van te voren dacht dat Liverpool de beste loting zou zijn, dus dat is een groot compliment voor mijn spelers”, zo kijkt de Duitse coach op Goal vooruit op de CL-ontmoeting.

Guardiola: “Huge-game”

Ook Josep Guardiola – trainer bij City – beseft dat Liverpool niet gemakkelijk te kloppen zal zijn: “Het is een ‘huge-game’ en we zullen ons aanpassen aan de tegenstander”, zo vertelt hij aan lokale media. “De wedstrijd op Anfield vormt een echte test voor ons. Liverpool is een sterk team en we treffen de ploeg op zijn beste moment. Maar wie titels wil pakken, moet zulke partijen winnen.”

City-veteraan Vincent Kompany: “Liverpool is een hardwerkend team”

Rode Duivel Vincent Kompany mag met recht een veteraan worden genoemd als het gaat om spelen van belangrijke matches. De Belg heeft ook nu weer goesting in de pot tegen Liverpool: “Dat hoort erbij als je op dit niveau acteert. We zullen er wel staan zeker”, aldus Kompany in Manchester evening-news. “Iedereen kan zien dat Liverpool goed speelt. Het is een echt team dat hard voor elkaar werkt en veel scoort. Het zijn niet alleen de grote namen die gevaarlijk zijn, we zullen op iedereen moeten letten.”

Virgil van Dijk: “We zullen minimaal 100 procent moeten zijn om te winnen”

City verloor eerder dit jaar al met 4-3 op Anfield en de sterren uit Manchester zijn dus gewaarschuwd. Overigens staat tegenover die nederlaag de 5-0 zege van City in de thuiswedstrijd, eerder dit Premier League-seizoen. Belangrijk detail: Virgil van Dijk ontbrak toen vanwege een lichte hamstringblessure. Het kan dus alle kanten op woensdag. Van Dijk: “Elk team in de kwartfinale is goed. Manchester City is uitstekend. We zullen honderd procent of zelfs beter moeten zijn om ze over twee wedstrijden te kunnen verslaan”, aldus de Nederlander in The Independent.

Wedstrijdoverzicht

De onderlinge ontmoetingen van dit seizoen leverde dus telkens winst op voor thuisploeg. Maar hoe doen beide elftallen het in de voorbije weken? Liverpool knikkerde in de vorige ronde van de Champions League FC Porto van de tabellen, al kwam het thuis niet verder dan 0-0. Dankzij een overtuigende 0-5 zege op verplaatsing gingen The Reds simpel door naar de kwartfinale. In de Premier League presteert het team van Mignolet prima, maar ging het toch onderuit bij Manchester United (2-1). De 5-0 op Watford liet zien dat Liverpool zich hier prima van heeft hersteld.

City in zetel richting landstitel, Champions League winst ook prioriteit

Ook bij City gaat het van een leien dakje. The Cityzens zijn onbedreigd op weg naar de landstitel. Smetje op de recente uitslagen is de 1-2 nederlaag tegen Basel in de vorige ronde van de Champions League. Ook zij konden bogen op een ferme uitslag uit de heenmatch. Op verplaatsing in Zwitserland won het elftal van Pep Guardiola namelijk al met 0-4 en stelde daarbij plaatsing voor deze kwartfinale ronde al veilig. De thuisnederlaag veranderen daar niks aan, hoewel de fans niet bepaald mild waren na die zeperd. Guardiola zal dus gebrand zijn te tonen dat het ook over twee matches dominant kan zijn. In de Premier League bewees het team van De Bruyne en Kompany dit al. Alle matches worden simpel gewonnen en ook tegen Chelsea liet het recent zien niet te hoeven buigen. Die match ging met 1-0 eveneens naar The Cityzens. Matchwinner toen: Bruno Silva. 

Pre-wedstrijdquoteringen voor Liverpool tegen Man City

De bookmakers zijn er duidelijk nog niet uit wie er gaat winnen deze woensdag. De pre-wedstrijdquoteringen in het 1X2 spelsysteem liggen namelijk niet ver uit elkaar. Een thuiszege levert x 2,90 keer uw inleg op. Het ingelegde speelbedrag voor een zege van The Cityzens wordt x 2,40 keer uitgekeerd en een draw levert de hoogste odds op: x 3,50.  

 

De Champions League-match Liverpool – Manchester City wordt gespeeld op woensdag 4 april om 20:45 uur op Anfield. Zet nu in op uw favoriete ploeg en win! Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

6 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie