Boxing Day: Newcastle United tegen Manchester City

De dag na Kerst staat in Engeland garant voor topvoetbal. Op Boxing Day zitten alle stadions afgeladen en wordt er zo mogelijk met nog meer passie en strijd gevoetbald. Koploper City trekt op deze dag naar Newcastle om daar op verplaatsing te wedijveren met Newcastle United. The Cityzens rekenen daarin wederom op onze landgenoot Kevin De Bruyne en moeten het – voor de zoveelste keer dit seizoen – stellen zonder Rode Duivel Vincent Kompany. Is Boxing Day Manchester City gunstig gezind of komen de weesgegroetjes tijdens de kerstdagen van Newcastle United uit als ze op eigen veld aantreden tegen het sterrenensemble?

Kevin De Bruyne en Boxing Day: een goed huwelijk

Kerstvoetbal ligt onze landgenoot Kevin De Bruyne wel. Vorig seizoen was hij ‘Koning Kevin’ in eigen stadion, toen hij met een goal en twee assists excelleerde tijdens de 4-1 gewonnen match die hij op Boxing Day afwerkte tegen Sunderland. Dit jaar trekken de ‘Citizens’ op verplaatsing naar Newcastle en dat is een heel ander paar mouwen, weet ook hoofdtrainer Pep Guardiola: “Spelen voor een vol stadion met eigen supporters is heel anders dan – met alle respect – op verplaatsing bij Newcastle, een ploeg die tot voor kort nog in de Championship speelde.” De manager van City bekijkt het seizoen van match tot match. Met de koppositie in de Premier League en halve finaleplaatsen in de Carabao en FA-Cup lijkt een tripple voor het grijpen, maar daaraan denkt ‘Pep’ allerminst: “Daarvoor is het veel te vroeg. In het voetbal worden er continu punten verspeeld en wedstrijden verloren waarvan je dat wellicht niet verwacht had. Ik kijk niet naar mogelijke prijzen, maar alleen naar de eerstvolgende wedstrijd. En die eerstvolgende wedstrijd is in Newcastle, dit moeten we winnen. Net als alle matches die daarna volgen, alleen dan kunnen we over prijzen praten”, aldus de Spaanse oefenmeester in The Times.

Vincent Kompany in crisis

Terwijl De Bruyne nog wekelijks de sterren van de hemel speelt in het azuurblauw van City, lijkt Kompany steeds verder uit beeld te geraken. De centrale verdediger is de voorbije twee jaar niets anders dan geblesseerd en lijkt ook van trainer Guardiola zijn laatste kans te hebben gehad. De Rode Duivel zou in de plannen van de Spanjaard niet meer voorkomen, al lijkt verkopen ook niet simpel gezien zijn fysieke gesteldheid van de voorbije maanden. De Belg verkeert dus in crisis bij de koploper in de Premier League, hetgeen over het elftal niet gezegd kan worden. Het team is al sinds mensenheugenis ongeslagen in de Engelse competitie. Voor de laatste nederlaag moeten we terug naar vorig seizoen. Op 5 maart wist Chelsea op Stamford Bridge nog eens te winnen van City. Het was Eden Hazard die met twee treffers het lot bezegelde. De tegentreffer van Sergio Aguero hielp The Cityzens niet. Het lijkt dan ook onaannemelijk dat Newcastle de ploeg gaat zijn die deze zegereeks gaat doorbreken.

Spaans onderonsje op de bank

En laat Chelsea nou net een voormalig elftal zijn waar Newcastle United-trainer Rafael Benitez heeft gewerkt. De Spanjaard ontmoet in Guardiola een collega en landgenoot. In theorie zou hem dat vleugels kunnen geven, maar de statistieken vertellen een heel ander verhaal. Newcastle heeft in de voorbije jaren maar bar weinig in te brengen als City op bezoek komt. Vorig seizoen werd er echter een lichtpuntje behaald: Newcastle – City eindigden toen in 1-1. Om nog eens een resultaat te vinden in de Engelse competitie moeten we terug naar 2008, ook toen sleepte The Magpies een gelijkspel uit het vuur. De laatste keer dat Newcastle in eigen huis nog eens kon winnen van Manchester City was in 2005. Toen werd het 1-0 in het voordeel van de thuisploeg. Primus in die match was levende legende Michael Owen.

Newcastle kwam al eens winnen bij City

Opvallend genoeg is de laatste zege van Newcastle op City minder lang geleden. Dat was niet op St. James Park, maar op verplaatsing bij City wisten The Magpies in 2014 tijdens de bekerwedstrijd (destijds de Capitol One-Cup genaamd) met 0-2 te winnen in het hol van de leeuw: het Etihad Stadion.

Bookmaker voorspellingen voor Newcastle tegen Man City

De bookmakers kennen hun klassiekers en weten maar al te goed dat City schier onverslaanbaar is, ook op verplaatsing. Een competitiezege van Newcastle – zoals in 2005 – wordt dan ook zeer hoog ingeschaald. In het 1×2-spelsysteem lopen de odds voor een thuisoverwinning zelfs op tot x 15,00 uw inleg. Een recordquotering voor Boxing Day! Een gelijkspel zorgt ook nog altijd voor een Merry Christmas, want als beide elftallen de punten verdelen ontvangen spelers op die uitslag x 6,00 keer het ingelegde speelbedrag op de rekening. Het banksaldo wordt minder vet gespekt als Manchester City wint: x 1,24, maar die kans is dan ook verreweg het grootst.

 

De Premier League-competitie-match Newcastle United – Manchester City wordt gespeeld op Boxing Day – 27 december – om 20:45 uur. Gaat De Bruyne opnieuw de show stelen? Of komt Newcastle met een propere verrassingen vlak na het kerstdiner? Zet nu in en speel mee met deze match op Boxing Day 2017!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

6 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie