Belgische clubs staan voor cruciale matches in Europa League

Het wordt drummen de komende weken in de poultjes van de Europa League. Er is in de knock-outfase slechts plaats voor twee team per poule en met de vierde speelronde op het programma gaat het rekenen beginnen. Anderlecht speelt op verplaatsing bij Fenerbahçe, dat afgelopen week trainer Phillip Cocu de laan uit stuurde. Luik trekt naar Krasnodar en KRC Genk mag het thuis opnemen tegen Besiktas. Alle duels hebben belang en dus zijn de odds bij de wedkantoren hoger dan voorheen!

Fenerbahçe – RSC Anderlecht

Een nieuwe trainer kan voor een shockeffect zorgen, maar bij Fenerbahçe verloopt het in de Turkse competitie zo slecht dat daar nauwelijks sprake van kan zijn: het kan enkel beter worden. In de Europa League is het echter een ander verhaal, weet ook Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck: “Het klopt dat ze het in de eigen competitie moeilijk hebben, maar dit is Europees en daar doen ze het voorlopig beter dan Anderlecht.” RSCA staat met één uit drie pas vierde en moet zelfs Trnava nog voor zich dulden.

“Eén team zal teleurgesteld zijn”

Over de overwinteringskansen is Vanhaezebrouck duidelijk: dat gaat tussen de Turken en de Belgen: “We zijn in deze groep gestart met drie ploegen die willen doorstoten en één team zal dus teleurgesteld zijn. Het ziet ernaar uit dat het niet Dinamo Zagreb zal zijn.”

Pre-wedstrijdquoteringen voor Fenerbahçe – RSC Anderlecht

De wedkantoren verwachten duidelijk niet al te veel van RSCA. Met een pre-wedstrijdquoteringen van x 3,75 in het 1×2 spelsysteem lijken de bookies niet te rekenen op een Belgische zege. Pakken de Turken die broodnodige thuiszege en zetten een belangrijke stap richting de volgende ronde? Dan kunnen spelers die op Fenerbahçe hebben gegokt x 2,00 keer hun inleg verwachten. De odd voor een draw is bijna net zo straf als voor een zege van Anderlecht: x 3,50.

Krasnodar – Standard Luik

Luik trekt met betere papieren naar Krasnodar. Standaard heeft zes uit drie en staat daarmee gedeeld eerste. Ook Krasnodar behaalde twee overwinningen tot nu toe, net als Sevilla dat koploper is in Groep J. De kansen voor Akhisar Belediye lijken uitgespeeld. Trainer Michel Preud’homme zag eerder dit seizoen dat Krasnodar in eigen huis te sterk was voor groepsfavoriet Sevilla: “Dat bewijst dat een verplaatsing naar Rusland niet eenvoudig is. Bovendien zou Krasnodar nog drie keer het doelhout hebben geraakt. Misschien zijn Sevilla en Krasnodar wel de twee beste ploegen in de groep.”

Pre-wedstrijdquoteringen voor Krasnodar – Standard Luik

De bookmakers zijn het zeker en vast eens met Preud’homme en zien Krasnodar de zegekrans grijpen donderdag: x 1,73 als de Russen winnen van Standaard. Belgische voetbalsupporters die Luik wel zien winnen op verplaatsing kunnen een flinke uitkering tegemoet zien als er donderdag drie punten mee naar Luik genomen worden: x 4,85. Dat is ook gelijk de hoogste odd bij deze Europa Leaguematch, want een draw levert ‘slechts’ x 3,75 uw inleg op.

KRC Genk – Besiktas

Het mooiste affiche van deze donderdag is misschien wel de thuismatch van Genk. Besiktas is een grote naam in het Europese voetbal en de thuisduels van Genk zijn dit seizoen keer op keer om te smullen. Echt een match om goesting voor te hebben dus. Trainer Philippe Clement heeft dat ook: “Mijn spelers dromen er al lang van om tegen dit soort grote namen en grote ploegen te mogen spelen. Dit is een mooie uitdaging en een goeie test voor hen. Elk punt dat we halen, is bonus”, zegt Genk-trainer Philippe Clement.

“Strijd leveren op het veld”

“Ik hoop dat mijn spelers niet onder de indruk geraken van de sfeer. Uiteindelijk wordt de strijd toch geleverd op het veld. De mensen rondom mogen zo hard en zo veel roepen als ze willen, ze mogen het veld toch niet opkomen. En mijn spelers doen zo weer wat ervaring op”, sluit Clement zijn voorbeschouwing op donderdag af.

Pre-wedstrijdquoteringen voor KRC Genk – Besiktas

De wedkantoren hebben de stand in Groep I goed in hun hoofd zitten. KRC Genk is fier leider met zes uit drie. Besiktas, dat vooraf door velen als groepswinnaar werd aangeduid, staat pas vierde met drie op drie. De pre-wedstrijdquoteringen in het 1X2 spelsysteem zijn navenant. Winst voor Genk levert het minste op: x 1,72. Bij een draw stijgen de quoteringen al flink: x 4,10, maar de hoogste odd wordt uitgekeerd bij winst van Besiktas: x 4,40.

 

De UEFA Europa Leaguematches worden allen op donderdag 8 november afgewerkt. RSC Anderlecht start al om 16:50 uur met haar match tegen Fenerbahçe. Het balletje begint in Krasnodar om 18:55 uur te rollen. Als St. Luik begint start ook de match in Genk, waar KRC Genk in de Luminus Arena speelt tegen Besiktas. Zet u in op Belgische overwinningen, gaat u voor de buitenlandse ploegen of pakt u gewoon de hoogste odd? Laat uw voorspelling nu achter op VoetbalGokken.be en speel mee!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

6 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie